Az allergének a termékek neve után található kódszám(ok) alapján az étlapon azonosíthatók! 


Allergének

1.Glutént tartalmazó gabonafélék:

búza,rozs,árpa,zab

2. Rákfélék és a belőlük készült termékek

3. Tojás és a belőle készült termékek

4. Hal és a belőle készült termékek

5. Földimogyoró és a belőle készült termékek

6. Szójabab és a belőle készült termékek

7. Tej és az abból készült termékek

8. Diófélék,azaz mandula,mogyoró,dió, kesudió, pekándió,brazil dió

9. Zeller és belőle készült termékek

10. Mustár és a belőle készült termékek

11. Szezámmag és a belőle készült termékek

12.Kén-dioxid és az S02-ben kifejezett szulfitok 10mg/kg,illetve 10mg/liter össz koncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni

13. Csillagfürt és a belőle készült termékek

14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek